rouwboeket bij uitvaartverzekering

Hoe zit het met de vergoeding van het rouwboeket bij een uitvaartverzekering?

Helaas krijgen we er vroeg of laat allemaal mee te maken. Een begrafenis of crematie van een dierbaar iemand. Uiteraard wil je ervoor zorgen dat diegene een prachtig laatste afscheid krijgt met de bloemen die hij/zij mooi vond. Maar hoe zit het met de vergoeding van het rouwboeket bij een uitvaartverzekering?

Niet bij elke uitvaartverzekering wordt er iets vermeld over de vergoeding voor een rouwboeket. Elke aanbieder kent andere voorwaarden op dit gebied. Lees dit dus goed na in de polis. Het kan ook zo zijn dat een verzekeraar als voorwaarde stelt dat een rouwboeket alleen bij bepaalde bloemisten gemaakt mag worden of dat er maar een vast bedrag in de polis is opgenomen voor een rouwboeket, waardoor de rest dient te worden bijbetaald. Er zijn diverse soorten bloemen waar je uit kunt kiezen. 

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering krijgen de nabestaanden een vast bedrag uitgekeerd. Zij mogen zelf kiezen wat ze met dit geld doen. Leggen ze het opzij voor een mooi beeld of plaatje voor op het graf? Of kopen ze hier jaarlijks een mooi rouwboeket voor? Een rouwstuk bestellen kan altijd bij diverse bloemisten, mits je dit ver genoeg van tevoren aangeeft en ook duidelijk aangeeft wat de wensen zijn. 

Bestel een rouwstuk altijd ver genoeg van tevoren

Combiverzekering

Een gedeelte van de verzekering is hierbij vooraf bepaald. Het ligt dus puur aan de voorwaarden of er iets over een rouwboeket is vermeld. Als er iets beschreven staat over bloemen binnen deze verzekering is er vaak maar een gedeelte keuzevrijheid bij welke bloemist en voor welk bedrag er een rouwboeket mag worden vervaardigd. De rest van het geld kan meestal vrij worden besteed, bijvoorbeeld ter aanvulling op een groter boeket of andere zaken. Direct een rouwboeket bestellen? Dat kan eenvoudig en betrouwbaar bij Rouwboeket.nl. Al jaren dé specialist in rouwbloemen.

Naturaverzekering

Bij deze verzekering is vaak weinig te kiezen en wordt er vooraf vaak al een keuze door de verzekering gemaakt over standaard rouwstukken waar uit gekozen kan worden. Binnen deze verzekering moet er dus worden bijbetaald als je een rouwboeket naar keuze wilt bestellen.