Loop Living Cocon

Loop Biotech lanceert verbeterde Living Cocoon en 2 nieuwe producten voor natuurlijke uitvaart

DELFT, 23 mei 2023 – Delftse startup Loop Biotech – initiator en bouwer van ‘s werelds eerste ‘levende’ doodskist die de aarde verrijkt – presenteert een verbeterde, meer organische versie van de Loop Living Cocoon. Door de natuurlijke vorm wordt de kist ook prijsvriendelijker geproduceerd. Om de vraag naar meer natuurlijk afbreekbare uitvaartproducten te beantwoorden, lanceert het tevens de eerste volledig afbreekbare urn en baar.

Het eerste ontwerp van de Loop Living Cocoon won meerdere designprijzen, en het in 2020 opgerichte bedrijf heeft in korte tijd veel naamsbekendheid verkregen met de bijzondere levende doodskist. Een van de visies van Loop Biotech is om de producten zo breed mogelijk, voor ieder budget, mogelijk te maken. Dit is te realiseren met het aangepaste, organische design geïnspireerd op de unieke stroomlijning van het lichaam. Ook past het nieuwe design beter in de natuur; ronde, organische vormen in plaats van strak vierkant maatwerk. 

​​‘’Wij groeien een nieuwe generatie producten die leven en de natuur verrijken. Om onze planeet leefbaar te maken voor huidige en toekomstige generaties.” – aldus Bob Hendrikx, oprichter Loop Biotech.’

Loop ForestBed en Loop EarthRise

De andere producten zijn ontwikkeld op basis van vraag; de Loop ForestBed, een ‘open kist baarplank’ waar mensen gewikkeld in een duurzame wade van textiel op liggen, en de Loop EarthRise urn om volledig terug te worden gegeven aan de natuur. In de deksel van de urn zit een plantje, en ook de urn is gevormd naar de stam van een boom, dit staat symbool voor het doorgroeien van de overledene in een boom. De consument kan dit product begraven in de tuin of op de natuurbegraafplaats, of op de schouw zetten en laten beschilderen door de kleinkinderen met biologische verf. Een uiteindelijke reïncarnatie van mens naar boom.

De nieuwe producten en bijbehorende accessoires zijn vanaf nu verkrijgbaar en te koop via Loop Biotechs’ eigen webshop en partnerbedrijven.

Over Loop Biotech

Loop Biotech – opgericht in 2020 in Nederland door Bob Hendrikx – is de visionair en biodesigner van ‘s werelds eerste ‘levende’ doodskist die de aarde verrijkt. Het bedrijf hoopt hiermee de balans met de natuur te herstellen door een milieuvriendelijk alternatief voor alledaagse producten aan te bieden, op internationale schaal. Beginnend met de uitvaartindustrie. De Loop Living Cocoon™ is een baanbrekend, innovatief en duurzaam alternatief voor de traditionele kist. De lancering van de levende doodskist, baar (Loop ForestBed™) en urn (Loop EarthRise™) bevestigen de behoefte aan natuurvriendelijke oplossingen voor uitvaarten. 

Ingezonden persberichten vallen buiten de verantwoording van de redactie